Huis Kopen In Spanje Javea  thumbnail

Huis Kopen In Spanje Javea

Published Jun 26, 23
10 min read

Huis Kopen Aragon Spanje

Het is steeds moeilijker om als vastgoedbelegger een goed renderend beleggingspand te vinden. De huizenmarkt is al langere tijd oververhit. Verder is de overheid constant bezig met plannen om het voor vastgoedbeleggers moeilijker te maken om woningen te kopen voor de verhuur. huis kopen spanje guardamar. Dit levert weer onzekerheid op voor vastgoedbeleggers. Het is momenteel niet dus makkelijk om met investeren in residentieel vastgoed in Nederland een goed rendement te behalen.

Spanje is al jaren een populaire vakantiebestemming! Niet alleen voor Nederlanders, maar ook Duitsers, Belgen en Japanners komen graag naar Spanje voor de vakantie. In deze blog post ga ik het volgende behandelen: Zelf heb ik geen vakantiewoning in Spanje voor de verhuur. Deze blog post heb ik gemaakt op basis van mijn eigen onderzoek op internet.

Wessel Wiersma heeft >15 jaar als makelaar in Spanje gewoond en gewerkt en die heb ik geïnterviewd over dit onderwerp. huis kopen spanje notaris. Hieronder de video van het interview:Bron: Vastgoedmentor De coronacrisis is inmiddels weer (bijna) achter de rug en mensen willen weer lekker op vakantie gaan en dan het liefst lekker naar een zonnige bestemming.

300Bron: Zoover. nl Dat zijn natuurlijk gigantische aantallen (kosten huis kopen in spanje). En dat zijn natuurlijk alleen nog maar de Nederlanders die op vakantie gaan naar Spanje. Uiteraard zijn de aantallen voor 2020 en 2021 (flink) lager door de coronacrisis. Echter dit zal vanaf zomer 2021 weer teruggaan naar de getallen voor de coronacrisis.

Aan de andere kant schijnt de zon ook in Griekenland, Turkije en Portugal, maar die landen staan flink wat lager is de top 10 dan Spanje. Dus waarom is Spanje dan zo populair als vakantiebestemming voor (Nederlandse) toeristen? Zoals aangegeven blijft het lekkere weer in Spanje één van de belangrijkste redenen om naar Spanje te gaan voor de vakantie.

Huis Kopen In Spanje Aan De Kust

Wellicht ken je de hit Vamos a la playa (laten we naar het strand gaan) nog? Nou dat kan prima aan de uitgestrekte kust in Spanje! Kristalhelder water, mooie witte stranden tot en met inhammen en rotsen. Het strand is in Spanje een echte toeristen trekpleister Voor de “niet strand liefhebbers” heeft Spanje een aantal mooie (wereld) steden.

Een aantal van deze steden liggen ook nog eens aan de kust. Zo is er voor iedereen wat te doen Al jarenlang gaan er elke zomer duizenden jongeren uit heel Europa naar Spanje toe voor het uitgaansleven. Niet alleen het vaste land met plaatsen als Lloret de Mar en Salou, maar ook de eilanden Ibiza en Mallorca staan bekend om de feesten en het uitgaansleven, Misschien niet de belangrijkste reden, maar toch fijn is het wel.

Naar de Costa de Sol is het zo’n 3 uur vliegen. Kortom je bent er dezelfde dag nog! Voor deze blog post ga ik specifiek kijken naar investeren in een vakantiewoning in Spanje. Aangezien het over een investering gaat draait het uiteindelijk om het rendement. Dus wat zijn dan de beste regio’s in Spanje? Wat is het allerbelangrijkste bij het aankopen van vastgoed? Of het nu voor een eigen woning is of voor een vakantiewoning? Bij het aankopen van vastgoed gaat het altijd om: Dus ook als je wilt gaan investeren in een vakantiewoning in Spanje is de locatie het allerbelangrijkste - huis kopen in spanje ibiza.

Op deze manier heb je maximale bezetting van je vakantiewoning! En dus uiteindelijk maximaal rendement en dat is waar het om draait. Voor deze blog post ga ik kijken naar de Costa’s aan de Middellandse Zee. Deze kuststrook begint ten Noorden bij de grens tussen Frankrijk en Spanje en loopt helemaal door naar de grens tussen Spanje en Portugal.

Voor het gemak ga ik de volgende drie Costa’s uitlichten. De meest Noordelijke Costa aan de Middellandse Zee, en denk ik ook de bekendste, is de Costa Brava. Ter hoogte van Allicante heb je de Costa Blanca en de meest Zuidelijke Costa is de Costa de Sol (en de Costa Almeria) - huis kopen marbella spanje.

Huis Kopen Spanje PyreneeenToeristen kunnen aan de Costa Blanca genieten van de vele zand- en rotsstranden langs de 250 km lange kustlijn. De Costa Blanca heeft een gematigd klimaat met aangename warme zomers en zachte winters. Vooral door het klimaat is de Costa Blanca populair bij (Nederlandse) overwinteraars. De Cost del Sol ligt aan de meest zuidelijke kustlijn van Spanje.Op de stranden van de Costa del Sol kan je genieten van 320 dagen zon per jaar. Ten oosten van de Costa del Sol ligt de Costa Almeria. De Costa Almeria is net als de Costa del Sol een ideale plek voor een vakantiewoning voor de verhuur. De prijzen van woningen zijn nog redelijk schappelijk - huis zuid spanje kopen.

Een vakantiewoning kan je als bestaande bouw en als nieuwbouw kopen. Hieronder een overzicht van de kosten en bijkomende kosten voor het kopen van bestaande bouw en nieuwbouw. Voor een bestaand appartement aan een populaire kustplaats (Costa del Sol / Costa Almeria / Costa Brava) ben je zo tussen de €200.

000 kwijt. Hiervoor krijg je dan een appartement van zo’n 80m2 met 2 slaapkamers en 2 badkamers. huis spanje aan zee kopen. Als je een bestaande woning in Spanje gaat kopen, dan moet je rekening houden met de volgende bijkomende kosten:Taxatiekosten (bij aankoop met hypotheek)€800 – €1. 000Zegelbelasting (AJD) (bij aankoop met met hypotheek)0,5% tot 1,5% van hypotheek, Notariskosten€600 – €1.

we sell homes

Calle Guadalhorce 1, 29120 Alhaurín el Grande, Málaga +34 951 123 041 Click here to learn more

5% van aankoopsom, Bron: Vastgoedmentor, De volgende site heb ik voor het bovenstaande overzicht gebruikt (goedkoop huis spanje kopen). Hier wordt duidelijk uitgelegd wat voor soort belasting bij het aankopen van Spaans vastgoed allemaal moet betalen. Ongeacht of je nu bestaande bouw of nieuwbouw koopt je zal geld moeten reserveren in je budget voor de stoffering en meubilering.

Huis Kopen Polopos Spanje

Dus in het geval je bestaande bouw voor een marktconforme huurprijs wilt kunnen verhuren moet je dat opfrissen en vernieuwen. Nieuwbouw wordt uiteraard opgeleverd zonder stoffering, meubels en verder inrichting. Dus ook voor nieuwbouw moet je dit na oplevering aanschaffen. Voor nette stoffering en meubels ben je ook nog zo’n €15.

000 kwijt. In Spanje is de rol van de makelaar en het gehele aankoopproces anders dan in Nederland. Grofweg bestaat de aankoop van een vakantiewoning in Spanje uit de volgende fasen: Als je op zoek gaat naar een woning voor de verhuur in Spanje kan je dat op veel verschillende manieren doen.Er zijn verschillende sites die je hiervoor kunt gebruiken. Ook kan je gebruik maken van de verschillende (Nederlandse) makelaars in Spanje NIE staat voor Número de Identidad de Extranjero en is een fiscaal identificatienummer van buitenlanders in Spanje. je hebt een NIE nummer nodig als je een vakantiewoning in Spanje wilt kopen. huis kopen in denia spanje.

Als je een interessante woning hebt gevonden is het erg belangrijk dat je een alle documenten laat checken. Het aankoopproces in Spanje is namelijk complex en als koper heb je minder bescherming dan in Nederland of België. Verder heb je als buitenlandse kopers vaak last van een taal- en cultuurbarrière.

Lees hier meer over op de site van MAB Advocaten. Als je advocaat alle documenten heeft gecontroleerd en er zijn geen vervelende verrassingen dan kan je een bod uitbrengen. Om te voorkomen dat de vakantiewoning in Spanje aan je neus voorbij gaat, is het noodzakelijk om de woning die je wilt kopen te reserveren.

Huis Kopen Spanje Mijas

Let op dat je dan ook een aanbetaling moet doen. Voor de aanbetaling kan je rekenen op een bedrag van 10% van de koopsom. Hier kan je de kosten die je bij de reservering al hebt betaald op in mindering kunt brengen. Dan is de laatste stap de officiële overdracht van het huis.

Op de site van Competa Properties staat een gedetailleerd stappenplan van alle stappen voor het kopen van een huis in Spanje. Een vakantiewoning in Spanje is voor de meeste mensen niet iets dat ze volledig uit eigen middelen kunnen betalen. Dus welke mogelijkheden zijn er om een vakantiewoning in Spanje te financieren? De “makkelijkste” manier om een vakantiewoning in Spanje te kopen is uiteraard als je dit volledig kunt financieren uit eigen middelen. huis kopen spanje funda.

000 tot €325. 000 eigen geld hebben. Veel mensen zullen (net als bij investeren in Nederlands vastgoed) dus een hypotheek nodig hebben. De tweede manier die vaak gebruikt wordt is de voor de aankoop van een beleggingspand is de overwaarde opgebouwd in de eigen woning gebruiken. Als je €100. 000 aan eigen middelen hebt en €200.

000 aan overwaarde kan vrij maken dan ben je er ook. Wellicht heb je wel zoveel overwaarde in je eigen woning opgebouwd dat je de volledige aankoop van een vakantiewoning in Spanje hiermee kan financieren. Hoe dan ook is het altijd verstandig om te kijken of je overwaarde hebt die je kunt gebruiken, aangezien dit de goedkoopste manier van geld lenen is.

Bij mijn weten moet je gebruik maken van een Spaanse hypotheek als je een vakantiewoning in Spanje wilt gaan kopen. In het verleden hebben Nederlandse banken wel hypotheken voor dit soort woningen verschaft, maar sinds de huizencrash in 2008 niet meer. De voorwaarden van een Spaanse hypotheek zijn min of meer het hetzelfde.

Huis Kopen In Spanje Aan De Kust

In de praktijk betekent dit dat je rekening moet houden dat je ongeveer 50% aan eigen middelen moet meebrengen. Meer informatie over het verkrijgen van een Spaanse hypotheek kan je vinden op de site spaansehypotheek. nl. Het verhuren van een vakantiewoning kan je mijn inziens het beste uitbesteden. In alle toeristische gebieden in Spanje zijn er verhuurmakelaars die dit voor je kunnen regelen.

Op deze manier wordt alles door één partij voor je geregeld en kan jij in Nederland met een gerust hart slapen. Uiteraard betaal je wel voor deze service en gaat dat weer van je huurinkomsten af. Volgens de heer Wessel Wiersma van Aankoopteam Spanje, moet je rekening houden met 15% tot maximaal 20% van je huurinkomsten - woning kopen spanje.

Zo dan zijn we nu aangekomen bij hetgeen waar het bij investeren in vastgoed uiteindelijk om draait. Dus wat is nu het bruto aanvangsrendement (BAR) en het netto aanvangsrendement (NAR) van een vakantiewoning in Spanje? Voor de berekening van kijk ik naar verschillende scenario’s. Een conservatief en een optimistisch scenario.

000 en €300. 000. Dus zeg dat je zo’n appartement koopt voor €275. 000, dan kom je met alle bijkomende kosten op Hieronder zie je de rendementsberekening voor het “conservatieve” en het “optimistische” scenario:Bron: Vastgoedmentor, Dus welke rendementen lijken haalbaar? Aan de hand van deze geschatte verhuurprijzen en bezettingsgraad lijkt een Dit is dan uitgaande van een financiering met 100% eigen middelen.

Voor het netto aanvangsrendement moet je er rekening mee houden dat je in Spanje nog belasting moet betalen over de huurinkomsten. Het verschil tussen de BAR en NAR is voor Spaans vastgoed hierdoor dus groter. Grofweg betaal je 20% over de winst die je haalt uit de verhuur. Na aftrek van alle kosten en de belasting over de huurinkomsten Ook hier geldt weer dat dit gebaseerd is op een financiering met 100% eigen middelen.

Huis Kopen Spanje Costa Calida

Dus ook de netto huurinkomsten leveren je een aantrekkelijke maandelijkse cashflow op! Zelf denk ik dat je de eventuele winst bij verkoop als een mooie bonus moet zien. Door alle bijkomende kosten zal je de vakantiewoning toch wel voor langere tijd (minimaal 10 jaar) in bezit moeten houden om eventuele winst uit de verkoop te halen (waar huis kopen in spanje).

Het lijkt dus zeker mogelijk om na 10 jaar je vakantiewoning met een leuke winst te verkopen. Of zoals ze op de beurs van Wall Street zeggen:There’s No Such Thing as a Free Lunch on Wall Street, Bron: Robert HeinleinHet rendement dat je kan behalen met investeren in een vakantiewoning in Spanje is dus goed.

Ondanks dat dit een risico is van het verhuren van een vakantiewoning, is dit risico eigenlijk al afgedekt door de borg van de huurders. Dus schade aan de vakantiewoning is wat mij betreft niet het grootste risico waar je bang voor hoeft te zijn. Als ik deze blog post in 2019 zou hebben geschreven, zou ik leegstand als een relatief klein risico beschouwen.

Navigation

Home

Latest Posts

Parkstone Real Estate

Published Feb 12, 24
2 min read

Villa Huren Calpe Spanje

Published Dec 12, 23
6 min read

Villa Zuid Spanje

Published Dec 03, 23
7 min read